Friptura de porc cu legume si boabe de porumb

Printeaza

Friptura de porc cu legume si boabe de porumb din: muschi de porc, orez, ceapa, ardei, mazare, fasole, rosii, porumb, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Friptura de porc cu legume si boabe de porumb

  • un kilogram de muşchi de porc cu grăsime
  • 200 g orez
  • o ceapă
  • un ardei gras roşu
  • 250 g mazăre
  • 250 g fasole verde
  • 4 roşii
  • 150 g boabe de porumb
  • 4 căţei de usturoi
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Muşchiul de porc se spală, se taie în felii, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se adaugă o cană de apă, usturoiul tăiat în felii şi puţin ulei. Se introduce în cuptor şi se lasă până când carnea capătă o culoare maronie, se scoate şi se ţine la cald.

Ceapa şi ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tăiate şi se călesc timp de cinci minute. Se adaugă orezul, două căni de apă, sarea şi piperul. Se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă fasolea verde tăiată în bucăţi mai mici şi mazărea.

Se toarnă apă de câte ori este nevoie ca să fiarbă orezul şi legumele. Cu zece minute înainte de a opri focul, se adaugă roşiile date pe râzătoare şi boabele de porumb.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.