Friptura de porc cu ciuperci

Printeaza

Friptura de porc cu ciuperci din: pulpa de porc, untura, ceapa, boia, costita, faina, ciuperci, smantana, vin, usturoi, sare, patrunjel.

Ingrediente:Friptura de porc cu ciuperci

  • 1 kg pulpă de porc
  • 120 g untură
  • 1 ceapă
  • 3-4 linguri de boia dulce
  • 150 g costiţă afumată
  • 1-2 linguri făină
  • 300 g ciuperci
  • 6 linguri de smântână
  • 100 ml vin
  • 7-8 căţei usturoi
  • sare
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Tai carnea în 6 felii, şniţele. Ceapa şi ciupercile le tai mărunt, iar costiţa o tai cubuleţe.

Prăjeşti bucăţile de carne în untură, pe ambele părţi. Le scoţi şi căleştfîn grăsime ceapa, ciupercile, costiţa. Adaugi boia şi sare.

Stingi totul cu apă. In acest sos, pui friptura să fiarbă la foc mic. La urmă pui usturoiul, vinul şi după 1-2 minute, iei de pe foc.

Serveşti friptura cu smântână şi cu verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.