Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştar

Printeaza

O reteta de friptura de porc cu carntofi natur si sos de mustar din: carne de porc, ulei, vin alb, usturoi, cimbru, supa concentrata de legume, piper, sare, cartofi, patrunjel, mustar si faina.

Ingrediente:Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştar

  • 2 kg carne de porc (partea de sus a pulpei sau cap de piept)
  • 2-3 linguri ulei (facultativ)
  • 1 pahar vin alb
  • 1 căpăţână usturoi
  • 4-5 ramuri de cimbru
  • 1 cană supă concentrată de legume
  • piper boabe
  • sare şi piper măcinat

pentru garnitură:

  • 2  kg cartofi
  • pătrunjel

pentru sosul de muştar:

  • 1 lingură muştar
  • 1 lingură făină
  • bobite de muştar
  • sare
  • piper
  • 1 ceşcuţă apă

 

Mod de preparare:

Curăţă carnea de oasele mici, cresteaz-o uşor cu vârful cuţitului, spal-o în 2-3 ape şi aşaz-o pe un fund de lemn. Freac-o uşor cu un amestec de sare, piper măcinat şi cimbru fărâmiţat.

Aşază carnea într-o tavă de friptură mare, toarnă pe lângă ea supa concentrată de legume, împrăştie boabele de piper în supă şi pune căţeii de usturoi necurăţaţi în jurul cărnii. Pune tava în cuptorul preîncălzit pentru 1 oră. Intoarce carnea, adaugă vinul şi las-o să se frigă, la foc potrivit, încă 1 oră.

Curăţă cartofii, taie-i bucăţi mari şi pune-i la fiert. Scoate-i şi aşază-i în tava de friptură pentru 10 minute înainte de a stinge focul, apoi presară pătrunjel tocat.

Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştar

Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.