Friptura de porc cu broccoli

Printeaza

Friptura de porc cu broccoli din: cotlet de porc, broccoli, morcovi, arpagic, vin alb, piper, sare, ulei.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_broccoli

  • 1 kg cotlet de porc fără os
  • câteva bucheţele de broccoli
  • 1 legătură de carote (morcovi tineri)
  • 6-7 bucăţi de arpagic
  • 1 cană cu vin alb
  • 1 linguriţă cu rozmarin
  • 1/2 linguriţă cu piper negru măcinat
  • 3 linguri cu ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Freacă bine cotletul cu sare şi piper şi aşază-l într-un vas ceramic. Adaugă uleiul şi o cană cu apă, rozmarinul şi legumele.

Dă totul la cuptor, la foc mare, zece minute, pentru ca friptura să prindă crustă, apoi la foc potrivit, ca să se pătrundă.

Lasă la cuptor vreo 40 de minute, având grijă ca, din când în când, să stropeşti friptura cu sosul din tavă. Cu vreo zece minute înainte de a stinge focul, adaugă vinul.

Când e gata, lasă în cuptor 2-3 minute, apoi scoate şi serveşte.

Friptura de porc cu broccoli

Friptura_de_porc_cu_broccoli

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.