Friptura de porc cu broccoli
PrinteazaFriptura de porc cu broccoli din: cotlet de porc, broccoli, morcovi, arpagic, vin alb, piper, sare, ulei.
- 1 kg cotlet de porc fără os
- câteva bucheţele de broccoli
- 1 legătură de carote (morcovi tineri)
- 6-7 bucăţi de arpagic
- 1 cană cu vin alb
- 1 linguriţă cu rozmarin
- 1/2 linguriţă cu piper negru măcinat
- 3 linguri cu ulei
- sare
Mod de preparare:
Freacă bine cotletul cu sare şi piper şi aşază-l într-un vas ceramic. Adaugă uleiul şi o cană cu apă, rozmarinul şi legumele.
Dă totul la cuptor, la foc mare, zece minute, pentru ca friptura să prindă crustă, apoi la foc potrivit, ca să se pătrundă.
Lasă la cuptor vreo 40 de minute, având grijă ca, din când în când, să stropeşti friptura cu sosul din tavă. Cu vreo zece minute înainte de a stinge focul, adaugă vinul.
Când e gata, lasă în cuptor 2-3 minute, apoi scoate şi serveşte.
Friptura de porc cu broccoli
Pofta buna!