Friptura de porc cu boia

Printeaza

Friptura de porc

Ingrediente:Friptura de porc cu boia

  • 1,6 kg pulpă de porc
  • 2 cepe tocate peştişori
  • 1 morcov tăiat rondele
  • 5 căţei de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 linguriţă de cimbru mărunţit
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 75 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Punem în cratiţă uleiul, zarzavatul tocat, peste zarzavat, punem carnea tăiată fâşii şi tapetată cu sare, piper, boia, iar deasupra adăugăm usturoiul tocat mărunt.

Punem un capac deasupra şi lăsăm să fiarbă înăbuşit, iar la nevoie, adăugăm puţină apă nu multă, deoarece carnea lasă zeamă multă.

Când considerăm că este fiartă, dăm deoparte, iar după ce s-a răcit, tăiem carnea felii, o aranjăm într-o tavă, peste carne turnăm sosul strecurat şi dăm la cuptor timp de jumătate de oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.