Friptura de porc crocanta

Printeaza

O reteta simpla de friptura de porc crocanta din: carne de porc, untura de porc, ceapa, bureti, ulei de arahide, sos de soia, otet din vin, faina, ghimbir, usturoi si bicarbonat.

Ingrediente:Friptura de porc crocanta

  • 500 g carne de porc
  • 125 g untură de porc
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură bureţi uscaţi
  • 2 – 1/2 ceşti ulei de arahide
  • 3 linguriţe sos de soia
  • 1 linguriţă vin
  • 1 linguriţă oţet din vin
  • 2 – 1/2 linguri faină
  • 1 linguriţă rădăcină uscată ghimbir
  • o linguriţă usturoi tocat
  • 6 bureţi
  • bicarbonat

Mod de preparare:

Se taie carnea în bucăţi de trei centimetri lungime şi lăţime, cu o grosime de cinci milimetri, şi se amestecă bine cu un vârf de sare, bicarbonat şi vin. Făina se îndoaie cu apă. Ceapa se taie în felii subţiri. Bureţii se ţin o jumătate de oră în apă rece şi se lasă să se scurgă. Se prepară un sos de soia din sare, bicarbonat, vin, oţet, taină şi apă.

Se pune tigaia pe foc şi se toarnă uleiul de arahide. Când este bine încins, se pun feliuţele de carne trecute uşor prin faină şi restul de ingrediente. Se lasă până se rumenesc frumos şi se scot. Se încălzesc în tigaie două linguri de ulei şi, când s-a încins bine, se călesc, aproximativ o jumătate de minut, ceapa, bureţii, ghimbirul şi usturoiul tocate.

Se toarnă sosul de soia şi se lasă până se îngroaşă, amestecând uşor tot timpul. Se adaugă carnea şi se lasă pe foc până ce devine crocantă şi sosul rămâne de o consistenţă medie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.