Friptura de porc chinezeasca

Printeaza

Friptura de porc chinezeasca din: file de porc, sos de soia, vin, anason, usturoi, ghimbir, zahar, coriandru.

Ingrediente:Friptura de porc chinezeasca

  • 450 g – o bucată de file de porc fără grăsime
  • 6 linguri de sos negru de soia
  • 2 linguri de vin de orez chinezesc sau de sherry dulce
  • 2 bucăţi de anason stelat, măcinat
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi mărunt
  • 1 bucată de 2,5 cm rădăcină de ghimbir, tocată mărunt
  • 4 linguri de zahăr pudră
  • 2 linguri de oţet de orez sau de sherry
  • coriandru proaspăt şi ardei iuţi roşii pentru decor

 

Mod de preparare:

Curăţaţi grăsimea şi pieliţele; puneţi carnea într-o farfurie adâncă. Amestecaţi sosul de soia, vinul de orez, anasonul stelat, usturoiul şi ghimbirul.

Turnaţi amestecul cu polonicul peste carne, acoperiţi şi răciţi timp de cel puţin 4 ore sau toată noaptea.

Incălziţi cuptorul la 180° C. Lăsaţi carnea să se scurgă, păstrând zeama, apoi puneţi-o pe un grătar în tavă.

Umpleţi tava pe jumătate cu apă clocotită şi puneţi-o în cuptor, înainte să fie gata, turnaţi zahărul într-o oală mică, împreună cu oţetul, şi încălziţi treptat până când se dizolvă.

Fierbeţi la foc mic timp de 3-4 minute, până când amestecul se transformă în sirop.

Când carnea e gata, turnaţi siropul peste ea. Aşteptaţi 10 minute, apoi tăiaţi-o felii şi serviţi-o caldă sau rece. Folosiţi o garnitură de orez fiert şi sos negru de soia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.