Friptura de miel cu vin

Printeaza

Friptura de miel cu vin din: carne de miel, ardei, ceapa, rosii, fenicul, telina, sare, piper, ulei, rozmarin, vin alb.

Ingrediente:Miel carre

  • 3 cepe
  • 2 ardei graşi
  • roşii
  • 1 fenicul
  • 1 fir de ţelină
  • 1 kg carne de miel fără spinare, cu coastă tăiată în două de circa 800 g
  • sare
  • piper
  • 1 ceaşcă ulei
  • rozmarin
  • 150 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în felii. Spălaţi legumele şi curăţaţi-le. Tăiaţi ardeii în fâşii subţiri. Feniculul tăiaţi-l în două, scoateţi-i cotorul, iar restul, ca şi ţelina, tăiaţi-le în felii subţiri.

Săraţi si piperaţi carnea, apoi prăjiţi-o în jumătate din cantitatea de ulei şi daţi-o la cuptor pentru 15 minute.

în restul de ulei, căliţi ceapa şi adăugaţi legumele. Puneţi 100 ml de apă, rozmarin şi lăsaţi să se înăbuşe 8-10 minute. Puneţi sare şi piper după gust.

Scoateţi apoi friptura din cuptor, acoperiţi-o cu foiţă de aluminiu şi lăsaţi-o să se răcească. Stingeţi sosul din tavă cu vin, fierbeţi-l, potriviţi-l de sare şi de piper.

Aduceţi preparatul la masă şi serviţi-l cu sos de legume.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.