Friptura de miel cu usturoi si rozmarin

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de miel cu usturoi si rozmarin din: usturoi, picior de miel, rozmarin, unt, sare, piper si legume.

Ingrediente:Friptura de miel cu usturoi si rozmarin

  • 1 căpăţână de usturoi,tăiată pe orizontală
  • un picior de miel cu os de cca 2 kg
  • 6 căţei de usturoi, tăiaţi în jumătăţi
  • rozmarin proaspăt
  • 15 g unt
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • legume pentru servire

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 220 de grade.În carnea de miel se fac incizii în care se pun usturoiul şi rozmarinul.

Piciorul de miel se freacă cu unt şi împreună cu usturoiul se pune în tavă şi se dă la cuptor pentru 1 -1 1/2 oră.La jumătatea timpului trebuie întoarsă carnea. Se scoate mielul de la cuptor şi se lasă pe un platou să se odihnească.

Pentru sos:

Se ia sosul din tava care a fost la cuptor şi se pune într-un vas pe foc pentru a se caramelize – adică 2-3 minute.Se strecoară de orice exces de grăsime şi se toarnă 350 ml de apă rece .

Se mai lasă pe foc încă 5 minute.Apoi se strecoară.Serviţi carnea alături de sosul făcut.

Friptura de miel cu usturoi si rozmarin

Friptura de miel cu usturoi si rozmarin

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • friptura de miel cu rozmarin

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.