Friptura de miel cu slanina afumata la tava

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de miel cu slanina afumata la tava din: carne de miel, slanina afumata, vin alb, supa de legume, lamaie, usturoi, ulei, delikat si boabe de piper.

Ingrediente:Friptura de miel cu slanina afumata la tava

  • 2 kg carne de miel
  • 200 g slănină afumată
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 ceaşcă supă din concen­trat de legume
  • 1/2 lămâii
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 ceaşcă ulei
  • 2 linguriţe de Delikat
  • câteva boabe de piper

 

Mod de preparare:

Cureţi şi pisezi usturoiul. Speli carnea, o aşezi într-un vas şi o freci bine cu zeamă de lămâie, cu usturoi pisat şi cu cimbru.

Peste carne pui felii subţiri de slănină afumată. Torni în vas uleiul şi supa şi pui 2 linguriţe de Delikat.

Friptura de miel cu slanina afumata la tava

Pui şi câteva boabe de piper. Dai vasul la cuptor la foc iute. După 1 oră pui vinul. Când friptura este rumenită, iei slă­nina, tai friptura felii şi o pui pe un platou.

Friptura de miel cu slanina afumata la tava

Friptura de miel cu slanina afumata la tava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.