Friptura de miel cu iaurt

Printeaza

Friptura de miel cu iaurt din: carne de miel, iaurt, apa, oua, sare, piper, usturoi, ulei.

Ingrediente:Friptura de miel cu iaurt

  • 1,5 kg carne de miel «1/51 iaurt
  • 150 ml apă
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • ulei

 

Mod de preparare:

Carnea de miel, o pui în apă fierbinte (pentru a dispărea mirosul specific), o ştergi foarte bine şi o freci cu usturoi, apoi o condimentezi. Pui carnea într-o
tavă unsă cu ulei, torni apă şi o dai la cuptor. Din când în când întorci carnea şi o. ungi cu sucul din tavă. Laşi la copt timp de 1 oră. îhtr-un bol, amesteci iaurtul cu două gălbenuşuri, adaugi apoi albuşurile bătute spumă tare, puţină sare, piper şi amesteci încet totul.

Torni această compoziţie peste carnea friptă şi o mai laşi la cuptor timp de 10-15 minute, până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.