Friptura de miel cu dovlecel, vanata si lipie

Printeaza

Friptura de miel cu dovlecel, vanata si lipie din: pulpă de miel, dovlecel, vanata, ceapa, ardei rosu, rosii, oregano, rozmarin, cimbrişor, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, piper roşu, piper negru, sare.

Friptura_de_miel_cu_legume_branza_si_spanac

Ingrediente:

  • 1400 g pulpă de miel
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei roşu
  • 500 g roşii mijlocii
  • câte o linguriţă rasă de oregano, rozmarin şi cimbrişor tocat mărunt

Pentru marinată:

  • 3 căţei de usturoi
  • sucul de la 1 lămâie
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 praf de piper roşu
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare:

Cureţi usturoiul, îl pisezi într-un bol şi îl amesteci cu sucul de lămâie şi 4 linguri de ulei de măsline. Con­dimentezi cu sare, piper negru şi piper roşu.

Speli carnea cu apă rece, o usuci prin ştergere şi o tai cubuleţe. Laşi carnea la frigider timp de 3 ore, în marinata pregătită anterior, întorcând-o din când în când.

Cureţi legumele, apoi le tai rondele. Scoţi cubuleţele de carne de la marinat, le scurgi şi le pui pe ţepuşe alternativ cu cubuleţe sau rondele de le­gume.

Incingi grătarul, îl ungi cu puţină grăsime şi aşezi ţepuşele cu frigărui pe grătar. Trebuie să fie pătrunse bine şi pe o parte şi pe cealaltă.

Sunt gata când li se rumenesc marginile, apoi le scoţi pe un platou. Amesteci verdeţurile într-un bol mic şi presari apoi peste frigărui, înainte de servire.

Le serveşti cu legume fripte pe grătar, cu salată de roşii şi cu lipii încălzite şi ele pe grătar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.