Friptura de iepure (varianta)

Printeaza

Friptura de iepure 

Ingrediente:Friptura de iepure

  • spinarea de la un iepure mare
  • 100 g slănină afumată
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 lingură unt
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă iepurele şi se lasă să se marineze, aşa cum s-a arătat mai sus. Se alege partea bună de friptură, adică spinarea cu muşchii, la care se lasă şi picioarele dinapoi, dacă friptura trebuie să fie mai mare.

După ce se scoate din marinată, se zvântă bine cu un şervet. Se împănează apoi, cu bucăţele mici de slănină, de circa 3 cm lungime pe 1/2 cm lăţime, introduse cu ajutorul unui ac special (se găseşte de cumpărat la prăvăliile cu articole de menaj).

Se poate împăna friptura şi cu căţei de usturoi. Slănina nu trebuie introdusă adânc, pentru a se rumeni la foc. Se întrebuinţează slănină afumată, fără carne.

Friptura se aşază într-o tavă lungă, cu spatele în sus, cu două linguri de apă şi una de unt. Se dă la cuptor la foc potrivit. Trebuie unsă des cu untul din tavă.

Se serveşte cu sosul ei sau cu un sos pentru vînat

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Un deliciu! Merita incercat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.