Friptura de iepure impanat cu usturoi

Printeaza

Friptura de iepure impanat cu usturoi din: iepure, usturoi, ulei, slanina, vin, sare, dafin, piper, otet, usturoi, ceapa, sare.

Ingrediente:Friptura de iepure impanat cu usturoi

  • 1 iepure
  • 6-8 căţei de usturoi
  • 1 ceaşcă cu ulei
  • slănină
  • 1 pahar cu vin
  • sare
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 1/2 l oţet
  • usturoi
  • ceapă
  • foi de dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Cuirăţaţi carnea de resturile de oase mici şi păr; spălaţi iepurele în apă multă şi aşezaţi-1 în marinată. Folosiţi şi inima, ficatul şi rinichii.

Faceţi marinata într-un vas larg: 2 1 apă rece, 1/2 1 oţet, sare, 3-4 foi de dafin, 1 ceapă tăiată în felii şi usturoi necurăţat, amestecate cu lingura de lemn.

Puneţi carnea în zeama de marinat, lăsaţi 24 ore.

Pregătiţi tava de friptură: turnaţi uleiul, împănaţi pulpele şi spatele iepurelui cu usturoi şi slănină şi aşezaţi-l în tavă. Turnaţi peste came 1 cană cu apă caldă sau cu marinată, adăugaţi: piper boabe, foi de dafin şi puţină sare.

Puneţi tava în cuptor la foc potrivit pentru 1 oră.

Adăugaţi vinul, stropiţi friptura cu sosul în care se face, întoarceţi cu grijă iepurele sau tranşaţi-1 cu lama ascuţită a unui cuţit. Continuaţi frigerea 1/2 oră, stingeţi focul.

Serviţi friptura lângă legume fierte (morcovi şi cartofi) şi salată de sezon. Este bun vinul roşu detas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.