Friptura de iepure cu slanina

Printeaza

Friptura de iepure cu slanina din: iepure, slanina, unt, otet, morcov, patrunjel, ceapa, piper, orez, varza.

Ingrediente:Friptura de iepure cu slanina

  • spinarea cu pulpele unui iepure marinat
  • slănină
  • 2 linguri unt
  • oţet de vin
  • morcov
  • pătrunjel
  • 2 cepe
  • 15 boabe piper
  • 3-4 foi de dafin
  • orez
  • varzâ

 

Mod de preparare:

Iepurele scos din marinată îl spălăm bine, îl tăiem pentru a rămâne numai spinarea cu pulpele, îl sărăm şi îl împănăm cu bucăţi de slănină.

Pregătim o tavă cu 2 linguri unt, 4 linguri oţet de vin, şi tot atâta apă; mai punem felii de morcov, pătrunjel, 2 cepe tăiate solzişori, 15 boabe de piper şi 3-4 foi de dafin.

Deasupra punem spinarea cu pulpele şi dăm tava la cuptor.

Când este friptă, tăiem carnea bucăţi şi o aranjăm pe un platou astfel, încât să reconstituie spinarea cu pulpele iepurelui pe lateral.

Se strecoară sosul rămas şi se toarnă peste friptură. Garnisim cu orez şi varză tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.