Friptura de iepure cu capere 

Printeaza

Friptura de iepure cu capere din: carne de iepure, ceapa, usturoi, rosii, capere, masline, ulei.

Ingrediente:Friptura de iepure cu capere 

  • 1 kg carne de iepure
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 roşii uscate
  • 12-15 capere
  • măsline
  • ulei extravirgin de măsline
  • oţet alb
  • sare
  • pătrunjel
  • 2 morcovi
  • frunze de ţelină

 

Mod de preparare:

Iepurele tăiat bucăţi se aşază într-un vas încăpător; se toarnă oţet diluat cu apă (în proporţie 3 la 1); se lasă să se marineze cel puţin câteva ore.

Se călesc ceapa şi usturoiul tocate; se adaugă bucăţile de carne şi se rumenesc, adăugând apoi şi lichid păstrat din marinată. Se adaugă roşiile uscate tăiate fin, morcovii tăiaţi rondele şi frunzele de ţelină.

Se acoperă cu capac şi se lasă la foc moderat, în jur de jumătate de oră, apoi se adaugă caperele, măslinele cu pătrunjelul tocat mărunt şi se continuă prepararea alte 15 minute, până ce sosul devine dens.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.