Friptura de gaina cu gutui

Printeaza

Friptura de gaina cu gutui din: gaina, gutui, untura, faina, zahar, sare, apa.

Ingrediente:Friptura de gaina cu gutui

  • 1 găină
  • 1 kg gutui
  • 200 g untură
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare, după gust
  • 2 pahare apă

 

Mod de preparare:

Găina se spală, se curăţă, se tranşează în bucăţi, se sărrează şi se lasă să se zvânte de apă. Se prăjesc bucăţile de came într-o cratiţă cu untură fierbinte şi se scot pe o farfurie. In untura rămasă se pune faina şi se prepară un rântaş bine rumenit.

Se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă. Se adaugă bucăţile de came şi se mai lasă la fiert încă o jumătate de oră.

Gutuile se curăţă de sâmburi, apoi se taie felii în forma celor de portocală şi se pun la călit într-o tigaie cu ulei bine încins, la foc iute.

Se adaugă peste carnea pe jumătate fiartă. Se completează cu sare şi zahărul pus înainte la fiert în puţină apă şi se lasă la foc mic până ce carnea se rumeneste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.