Friptura de fazan cu slanina
PrinteazaFriptura de fazan cu slanina din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper.
- 1 fazan
- 2 linguri cu unt
- 1 pahar cu vin
- sare
- piper boabe
- slănină afumată
Mod de preparare:
Pregătiţi fazanul ca în reţeta anterioară, apoi stropiţi-l cu unt, săraţi-l pe dinăuntru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină afumată şi puneţi în tava de friptură cu 1 cană de apă caldă, restul de unt, piper şi puţin cimbru.
Frigeţi la foc potrivit 60 minute, apoi întoarceţi pasărea şi adăugaţi vinul. Continuaţi operaţia încă 30 minute, după care scoateţi friptura şi tăiaţi bucăţi.
Serviţi cu garnitură de legume şi salată asortată de murături.
Pofta buna!