Friptura de fazan cu lamaie
PrinteazaFriptura de fazan cu lamaie din: fazan fezandat, carne tocata, paine, vin, unt, sare, busuioc, lamaie, sare, piper, trufe negre sau ciuperci.
- 1 fazan fezandat
- 300 g carne tocată (de pasăre sau de porc)
- 3 felii de pâine
- 1 pahar de vin alb dulce
- 2 linguri cu unt
- sare
- 1 lingură de busuioc crud tocat mărunt sau busuioc uscat, bine fărâmiţat
- 1 lămâie
- sare
- piper măcinat
- 4 trufe negre sau 10 ciuperci
Mod de preparare:
Pregătiţi pasărea: curăţaţi fulgii, treceţi prin flacără, frecaţi carnea cu mălai. Ştergeţi cu prosop înmuiat în ţuică, goliţi pasărea, spălaţi pe interior, săraţi uşor şi lăsaţi să se scurgă.
Carnea tocată amestecată cu pâinea înmuiată în vin şi bine stoarsă şi fărâmiţată, cu măruntaiele fazanului spălate şi tăiate bucăţi mari cu busuioc tocat, sare, piper măcinat şi ciuperci (de preferat trufe tocate fin) tăiate felii subţiri – se frământă cu mâna 2-3 min şi se lasă la rece 1/2 oră.
Inmuiaţi untul şi ungeţi pasărea peste tot, apoi umpleţi golul stomacului cu carne tocată şi ciuperci.
Inlăturaţi capul, gâtul şi târtiţa; legaţi aripile pe spate, puneţi pasărea să se frigă în tavă de friptură. După 1/2 oră adăugaţi restul de vin, lăsaţi să se rumenească.
Porţionaţi friptura pe farfurii, serviţi lângă umplutură, stropită cu sosul în care s-a pus şi puţină zeamă de lămâie. Este bună pâinea prăjită în cutroane şi vinul alb.
Pofta buna!