Friptura de curcan in foi de varza

Printeaza

Friptura de curcan in foi de varza din: trunchi de curcan, ulei, piper, varza alba, slanina afumata, sare.

Ingrediente:Friptura de curcan in foi de varza

  • un trunchi de curcan (fără aripi, picioare, gât)
  • 100 ml ulei
  • piper boabe
  • o varză albă (dulce sau murată)
  • 100 g slănină afumată
  • sare

 

Mod de preparare:

Curcanul se sărează, pe dinăuntru şi pe dinafară, şi se lasă să stea cu sarea pe el o oră. Apoi se pune      în tava de friptură, împănat cu fâşii de slănină înăuntru şi învelit în foi de varză la exte­rior.

Curcanul se aşază în tavă cu pieptul în sus, împreună cu o ceaşcă de apă şi una de ulei. Se ţine la cuptorul încins, la tempe­ratură medie, circa o oră, după care se întoarce pe o parte.

Se lasă în cuptor în continuare, până când carnea s-a rumenit. Preparatul este gata când varza este arsă. Se înlătură varza şi se serveşte cu garnitură de legume şi salată de murături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.