Friptura de curcan cu mere in vas de lut

Printeaza

Friptura de curcan cu mere in vas de lut din: curcan, ulei, rom, morcovi carota, telina, ceapa rosie, mere ionatane, sare, piper.

Ingrediente:Friptura de curcan cu mere in vas de lut

  • 1 curcan mijlociu
  • 100 ml ulei
  • 50 ml rom
  • 2 morcovi carotă
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă roşie
  • 3 mere ionatane
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Scufunzi vasul de lut în apă pen­tru 30 de minute. Speli bine cur­canul, îl ungi cu ulei şi îl umpli cu sferturi de măr. Ceapa, mor­covii şi ţelina, curăţate şi spăla­te, le tai felii subţiri şi le aşezi pe fundul       vasului de lut.

Pui curcanul umplut cu mere, pe patul de legume.Presari deasupra sare, piper măcinat şi torni puţin ulei. Adaugi 1 pahar cu apă, pui capacul şi dai vasul la cuptor. Laşi curca­nul la cuptor timp de 3 ore.

Il stropeşti din când în când cu apă, pentru a se rumeni frumos. După ce curcanul s-a ru­menit, îl stropeşti cu rom, scoţi merele şi îl laşi puţin să se ră­cească.

Porţionezi curcanul îl aranjezi pe platou însoţit de diferite salate sau murături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.