Friptura de curcan cu mazare

Printeaza

Friptura de curcan cu mazare din: pulpa dezosata de curcan, praz, ardei capia, usturoi, vin rosu, cimbru, rosie, spanac, sare, piper, boia dulce, concentrat de pui, pasta de rosii, mazare si zahar.

Ingrediente:Friptura de curcan cu mazare

  • 500 g pulpa dezosata de curcan
  • 1 praz
  • 1 ardei capia rosu
  • 5 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin rosu
  • cimbru
  • 1 rosie mare
  • 10 frunze mari de spanac
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub concentrat de pui
  • 1-2 linguri pasta de rosiii

Pentru garnitura:

  • 400 g mazare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura pasta de rosii

 

Mod de preparare:

Tai carnea fâşii sau cuburi mici. Faci un amestec din sare, piper, cimbru şi ulei.Tăvăleşti carnea prin acest amestec, lăsându-se în el, la marinat, timp de o jumătate de oră.

Intr-o tavă, pui apoi carnea, pra­zul tăiat grosier, ardeiul tăiat fâşii, roşia tăiată felii, căţeii de usturoi tăiaţi grosier, frunzele de spanac deasupra şi acoperi totul cu un amestec făcut din vin, o supă fă­cută din concentratul de pui şi pasta de roşii.

Mai poţi adăuga crenguţe de cim­bru peste friptură sau poţi servi cu un amestec făcut din supă, vin, bulion şi spanac mărunţit şi apoi călit pe foc timp de 10 minute.

Dai tava la cuptor şi laşi să se coacă circa 1 oră, până se face carnea. Dacă e nevoie, mai supli­mentezi din când în când sosul cu supă sau apă.

Fierbi mazărea, apoi scurgi apa. Adaugi 2 linguriţe de zahăr şi o lin­gură pastă de roşii, amesteci ener­gic deasupra focului (foc mic), să nu se lipească.

Se pun frunzele de spanac usor rumenite deasupra.

Serveşti mazărea alături de friptura de curcan.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.