Friptura de curcan cu masline

Printeaza

Friptura de curcan cu masline din: piept de curcan, masline verzi, usturoi, ceapa verde, oua, rozmarin, sare, piper, cepe, ciuperci, dovlecel, rosii, morcovi, cartofi si ulei de masline.

Ingrediente:Friptura_de_curcan_cu_masline

  • 1 piept de curcan dezosat (circa 2 kg)
  • 200 g măsline verzi umplute cu gogoşari
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă rozmarin uscat
  • sare, piper

Pentru glazură:

  • 2 cepe roşii
  • 250 g ciuperci mici
  • 1 dovlecel
  • 4 roşii
  • 2 morcovi
  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Toci mărunt ceapa verde şi usturoiul şi le pui într-un castron. Adaugi măslinele feliate, rozmarinul, ouăle, sare şi piper, după gust. Omogenizezi amestecul bine.

Speli bine pieptul de curcan şi îl usuci cu prosoape absorbante, apoi îl crestezi de 4 ori. Nu îl tai până jos.

Presari cu sare pieptul de curcan. Aşezi umplutura de măsline în crestături. Legi bine cu sfoară. Tai căpăcele roşiilor, apoi scobeşti roşiile şi le umpli cu amestecul de măsline rămas. Cureţi legumele, le speli şi le tai bucăţi mari.

Ciupercile le poţi lăsa întregi. Pui pieptul de curcan într-o formă termore-zistentă, apoi aşezi în colţul tăvii roşiile umplute şi pui legumele pe lângă el. Stropeşti cu ulei şi coci în cuptorul preîncălzit, timp de 45-50 de minute.

Friptura de curcan cu masline

Friptura_de_curcan_cu_masline

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.