Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi

Printeaza

Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi din: curcan, sare, piper, telina, ceapa, unt, carne tocata pentru carnati, patrunjel. cimbru, salvie, dafin, concentrat de gaina, paine, unt, vin, smantana.

Ingrediente:Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi

  • 1 curcan de circa 3 kg
  • sare
  • piper negru

Umplutura:

  • 2 codiţe de ţelină
  • 1 ceapa
  • 75 g unt
  • 200 g carne tocată, condi­mentată, pentru cârnaţi
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat
  • 4 fire cimbru
  • 3 fire salvie
  • 3 foi de dafin
  • 200 ml concentrat de găină
  • 300 g miez de pâine albă
  • 3 linguri unt topit
  • 250 ml concentrat de găină
  • 100 ml vin alb, sec
  • 200 ml smântână

 

Mod de preparare:

Mârunţeşte ceapa şi codiţele de ţelină. Topeşte untul şi sotează legumele. Adaugă car­nea tocată şi prăjeşte 3-4 minute. Adaugă verdeaţa şi asezonează, înmoaie pâinea în concentratul de găină şi adaugă carnea. Ames­tecă pentru a obţine o pastă.

Preîncălzeşte cupto­rul la semnul 6/180’C. Spală cur­canul în apă rece, apoi tamponea- ză-1 cu hârtie absorbantă. Presară curcanul, în interior şi în exterior, cu sare şi piper. Umple-1 cu com­poziţia şi coase cavitatea cu aţă. într-un vas, pe foc. încinge untul topit şi rumeneşte curcanul la foc mare, uniform, pe toate părţile.

Aşază curcanul în tavă, cu pieptul în jos, adaugă dafinul şi dă la cuptor 2 ore. Din când în când. stropeşte-1 cu gră­simea din tavă. Apoi lasă friptura să se odihnească, acoperita cu folie, minim 30 de minute.

Degresează lichidul din tavă, adaugă concentratul de găină şi vinul. Pune tava pe foc, amestecând continuu. Pasează sosul şi pune-1 într-un vas la foc mare lasă să fiarbă până când scade la jumatate. Adauga smantana si lasa sa fiarba pana cand obtii circa 300 ml sos.

Chiftelute:

Topeşte 2 linguri de unt şi sotează 1 ceapă mică, tocată mărunt. într-un bol larg, amestecă 500 g carne tocată de porc cu 1 felie de pâine albă, înmuiată în lapte şi apoi stoarsă, 1 ou, 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat, 2 lin­guri de cimbru mărunţit, sare şi piper negru, proaspăt măci­nat. Modelează cu mâinile ude chifteluţe mici şi prăjeşte-le.

Crochete de cartofi:

Fierbe 1 kg de cartofi în coajă. Curăţă-i şi apoi lasă-i să se răcească. Dă-i prin maşina de tocat si amestecă-i cu 100 g caşcaval răzuit, 200 g mazăre din con­servă, sare, piper, 1 ou şi 100 g făină. Frământă un aluat potri­vit şi modelează-1 într-un sul. Taie-1 bucăţi egale şi modelează crochete. Trece-le prin făină, ou, pesmet şi prăjeşte-le.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.