Friptura de caprioara cu zmeura

Printeaza

Friptura de caprioara cu zmeura din: friptura de caprioara, sare, piper, unt, ienupar, ceapa, zmeura, vin, otet, patrunjel.

Ingrediente:Friptura de caprioara cu zmeura

  • 2 bucati friptura de căprioară
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 lingură de bobiţe de ienupăr, zdrobite
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapă
  • 200 g zmeura
  • 2 linguri de vin
  • 2 linguri de oţet de mure sau zmeură
  • 2 linguri jeleu de coacăze
  • 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Condimentaţi carnea cu sare, piper şi ienupăr, prin frecare. Acoperiţi şi lăsaţi la frigider 30 de minute. Topiţi zahărul într-o cratiţă, până dă în clocot, apoi înăbuşiţi carnea de căprioară 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu.

Prăjiţi uşor ceapa timp de 5 minute în zeama rămasă de la friptură, până când se înmoaie, fără să se rumenească. Adăugaţi şi amestecaţi murele şi vinul, daţi în clocot, acoperiţi şi fierbeţi circa 5 minute.

Amestecaţi oţetul şi jeleul de coacăze roşii şi încălziţi încet până când se topeşte. Turnaţi sosul de zmeura peste fiecare bucată de friptură şi presăraţi deasupra pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.