Friptura de antricot cu varza

Printeaza

Friptura de antricot cu varza din: antricoate de porc, unt, sare, piper, varza, ceapa, rosii, ulei, sare grunjoasa, dafin, cimbru.

Ingrediente:Friptura de antricot cu varza

  • 6 antricoate de porc
  • 1 lingură cu unt
  • sare
  • piper măcinat (sau alt condiment)
  • 1 varză albă de 2 kg
  • 1 ceapă
  • 3 roşii
  • 1 pahar cu ulei
  • 1 lingură cu sare grunjoasa
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură cu cimbru fărâmiţat

 

Mod de preparare:

Spălaţi varza, curăţaţi foile veştede, tăiaţi în sferturi şi tocaţi mărunt folosind lama unui cuţit ascuţit sau un aparat special pentru a toca varza.

Strângeţi varza tocată în vas mare, presăraţi sarea grunjoasă şi amestecaţi uşor. Lăsaţi să stea 3-5 min, apoi frământaţi cu mâna amestecul de varză şi sare. Când varza lasă suc, spălaţi cu apă rece şi scurgeţi în sită, apoi treceţi varza în cratiţă mare în care aţi pus ulei.

Lucraţi la foc mic până când varza s-a înmuiat. Tocaţi ceapa şi puneţi peste varză, acoperiţi cratiţa şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit 1/2 oră. Amestecaţi din când în când ca să nu se ardă sau să se prindă de vas.

Curăţaţi roşiile de coajă, tocaţi mărunt, lăsaţi să fiarbă cu varza. Tot acum puneţi în mâncare foile de dafin şi puţin cimbru, lăsaţi să fiarbă încă 20 min.

Curăţaţi antricoatele de oasele mici, spălaţi carnea, uscaţi-o în şervet curat şi bateţi cu bătătorul de lemn fiecare antricot.

Frigeţi pe jar său pe grătar carnea până se pătrunde, săraţi şi piperaţi când se poate consuma. Treceţi pe farfuriile de servit.

Serviţi antricoatele cu porţii de varză şi pâine de casă lângă vin roşu sau rose.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.