Friptura cu varza
PrinteazaFriptura cu varza din: carne de porc, varza, untura, ceapa, chimen, vin, kaizer, sare, piper.
- 500 g carne tocata
- 250 g carne de porc (pulpă)
- 1 varză potrivită
- 2 linguri untură
- 2 cepe
- 1 lingură chimen
- 1 pahar vin alb
- 8 felii kaizer
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varza se desface de pe cotor, se toacă fâşii şi se fierbe 10 minute.
Intr-o cratiţă se pune untura şi se căleşte ceapa tăiată mai mare; se adaugă carnea tăiată cuburi şi cea tocată şi se prăjeşte, amestecând cu grijă. Se adaugă varza, chimenul, 1 linguriţă de sare, piper după gust şi vinul.
Se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă 10 minute.
Se unge un vas termorezistent cu grăsime, se răstoarnă carnea cu varză, se aşază feliile de kaizer şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!