Friptura cu usturoi la cuptor

Printeaza

Friptura cu usturoi la cuptor din: carne, usturoi, unt, vin alb, rozmarin, oregano, patrunjel, ardei, sare, piper, ou, mustar.

Ingrediente:Friptura_cu_usturoi_la_cuptor

  • 2 bucati carne
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 200 g vin alb
  • rozmarin
  • cimbru
  • oregano
  • patrunjel
  • 1 ardei
  • sare
  • piper
  • 1 ou fiert
  • 1 lingurita mustar

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Baţi uşor carnea, după ce o acoperi cu o folie alimentară. Asezonezi cu sare şi piper şi o aşezi într-un vas termorezistent. Pui untul, vinul, căţeii de usturoi întregi, uşor zdrobiţi şi toate mirode-niile. Speli, cureţi şi tai mărunt ardeiul şi îl pui în vas.

Acoperi vasul cu o folie de aluminiu şi laşi la cuptor 45 de minute. Apoi, scoţi tava, iei folia, dai focul mai mare şi bagi iar la cuptor, câte 10 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte. Serveşti cu sosul din vas şi, eventual, cu o garnitură din cartofi.

Opţional, poţi orna cu o felie de ou peste care torni puţin muştar amestecat cu sos din vas.

Friptura cu usturoi la cuptor

Friptura_cu_usturoi_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.