Friptura cu sos de rosii

Printeaza

Friptura cu sos de rosii

Ingrediente:Friptura cu sos de rosii

  • 2 piepţi de pui
  • sare
  • piper
  • condimente
  • maghiran

Pentru sos şi garnitură ai nevoie de:

  • 5 roşii bine coapte
  • ulei
  • smântână
  • unt
  • o cutie de ciuperci
  • pătrunjel
  • felii de roşii şi ardei pentru decor

 

Mod de preparare:

Tai carnea în jumătate ca să-ţi iasă patru porţii, o condimentezi şi o dai la cuptor într-o tavă cu puţină apă ameste­cată cu ulei. Separat, într-o tigaie faci sosul astfel: pui puţin ulei să se încingă, adaugi roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare şi câteva ciuperci.

Laşi să fiarbă sosul şi după aceea îl strecori şi-l amesteci cu 2- 3 linguri de smântână.

Ciupercile le treci sub un jet de apă rece, le laşi să se scurgă bine şi apoi le tai felioare. Opreşti câteva pentru decorul final, iar pe restul le pui să se călească în unt şi când sunt gata adaugi şi carnea. Le mai căleşti câteva minute.

Servesti pe o farfurie întinsă aşezi întâi carnea, torni sosul, pui ciupercile din tigaie şi ornezi cu ciupercuţele pe care le-ai oprit, frunze de pătrunjel, felii de roşii şi de ardei.

Friptura cu sos de rosii

Friptura cu sos de rosii

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • friptura cu sos de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.