Friptura cu sos brun

Printeaza

Friptura cu sos brun din: spata de porc, cartofi, varza rosie murata, unt, sare grunjoasa, zahar brun, sare si piper.

Ingrediente:Friptura_cu_sos_brun

  • 2 kg spata de porc  de porc dezosata, cu sorici (bucata intreaga)
  • 1,5 kg cartofi mici
  • 1,5 kg varza rosie murata
  • 200 g unt
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri zahar brun
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii în coajă în 3 litri de apă cu 1 lingură sare, apoi curăţaţi-i de coajă şi lăsaţi-i în apă rece. Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi puneti-o într-o tavă mare şi adâncă, cu partea cu şorici în jos. Adăugaţi atâta apă până când partea cu şorici şi grăsime este acoperită. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi carnea la foc mic 30 de minute.

Intoarceţi apoi bucata de carne cu şoriciul în sus şi cu un cuţit bine ascuţit tăiaţi, tăietură lângă tăietură, (circa 8-10mm), partea cu şorici şi grăsime până când ajungeţi la carnea slabă. Presăraţi cu sare grunjoasă şi frecaţi bine carnea, pentru ca sarea să intre în tăieturile făcute. Puneţi din nou tava în cuptor şi coaceţi friptura pentru înca 1,5 ore, la foc mic, iar mai apoi încă 15-20 de minute la foc mare.

Friptura trebuie să fie bine pătrunsă iar partea de deasupra, partea grasă cu şorici, trebuie să fie bine rumenită şi crocantă. Din jiul format în tavă, 1 lingură cu făină, 100g unt, un pic de sare şi piper se face un sos brun. Topiti într-o tigaie zahărul şi când începe să se caramelizeze adăugaţi untul şi cartofii răciţi.

Agitaţi tigaia, astfel încât să treceţi toţi cartofii prin zahărul topit, apoi adăugaţi 100ml apă şi amestecaţi cu atenţie până când apa se evaporă. Tăiaţi varza roşie fideluţă, stoarceţi-o bine de zeamă şi stropiţi-o cu ulei de măsline şi presăraţi-o cu piper. Serviţi friptura Flaeskesteg caldă, tăiată în felii, stropite cu sosul brun, alături de garnitura de cartofi şi varză roşie murată.

Friptura cu sos brun

Friptura_cu_sos_brun

Pofa buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.