Friptura cu piure

Printeaza

Friptura cu piure din: cartofi, carne grasa de porc, ceapa, vin, morcovi, ulei, lapte, unt, oua, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Friptura_cu_piure

  • un kg cartofi
  • 600 g carne grasa de porc
  • 2 cepe
  • 100 ml vin alb sec
  • un mrocov
  • 3 linguri ulei
  • 150 ml lapte
  • 25 g unt
  • 3 oua
  • cateva fire patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii pentru piure. Morcovul se trece prin răză- toarea cu ochiuri mici, iar cea­pa se taie mărunt. Se pun legu­mele la călit în ulei, după care se adaugă carnea. Se presară sare si se lasă să-şi schimbe cu­loarea.

Apoi, se pune vinul, se acoperă cu un capac şi se fierb 20 de minute. Se mai adaugă apă, dacă e nevoie.Se face piureul din cartofii sfărâmaţi, unt, lapte şi 2 ouă. Intr-un vas se pune carnea si din piure se face un capac. Se unge cu al treilea ou bătut şi se dă la cuptor pentru 15 minute.

Friptura cu piure

Friptura_cu_piure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.