Friptura cu pesto si patrunjel

Printeaza

Friptura cu pesto si patrunjel din: supa de carne, vin, file de porc, otet, cartofi, chimen, dafin, piper, patrunjel, usturoi, parmezan, seminte de pin, ulei, rosii, ceapa, zahar.

Ingrediente:Friptura cu pesto si patrunjel

  • 500 ml supă concentrată de carne
  • 125 ml vin alb
  • 600 g file de porc
  • 4 linguri oţet
  • 12 cartofi noi
  • 1 linguriţă chimen
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • 2 legături pătrunjel verde
  • 2 căţei usturoi
  • 40 g parmezan ras
  • 20 g seminţe de pin măcinate
  • 150 ml ulei de măsline
  • 50 g roşii
  • 50 g ceapă roşie
  • 1 linguriţă zahăr

 

Mod de preparare:

Se dă în clocot supa cu vinul şi oţetul. Se adaugă carnea şi se fierbe la foc mic 10-12 min. Se scoate.

Se spală cartofii, se fierb în apă cu sare, chimen şi dafin, se scurg şi se ţin puţin sub jetul de apă rece. Se prepară pesto: se pasează la blender pătrunjelul cu usturoiul, parmezanul şi seminţele de pin; se adaugă uleiul. Se taie un căpăcel fiecărui cartof.

Se scobesc puţin cartofii şi se zdrobeşte miezul cu capăcelele. Se înglobează amestecul pesto şi se umplu cartofii.

Se taie fileul felii, se toarnă o marinată din cubuleţe de roşii, ceapa tocată, ulei, zahăr şi piper şi se serveşte alături de cartofi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.