Friptura cu cartofi, piersici si migdale

Printeaza

Friptura cu cartofi, piersici si migdale

Friptura cu cartofi, piersici si migdale

Ingrediente :

  • 600 g file de porc
  • sare
  • piper
  • 20 g unt moale •
  • 1/2 linguriţă cim­bru tocat
  • 5 piersici
  • 1 lingu­ră migdale tăiate
  • 1 kg cartofi
  • 3 crenguţe cimbru

 

Mod de preparare:

Incingeţi cupto­rul la 170°C. Crestaţi longitu­dinal un buzunăraş în carne. Săraţi carnea şi piperaţi-o. Amestecaţi untul cu cim­brul şi ungeţi partea interioa­ră a buzunăraşului.

Curăţaţi piersicile de coajă, tăiaţi-le în două, îndepărtaţi-le sâmburii şi tăiaţi cubuleţe 3 dintre jumătăţi.

Prăjiţi migdalele tăiate fără adaos de ulei, amestecaţi-le apoi cu piersicile cubuleţe şi umpleţi cu ele buzunăraşele de carne.

Fixaţi deschizătura buzunăraşelor cu scobitori. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i pe lung în două. Ungeţi cu ulei o tavă şi aşezaţi buzunăraşele în mij­loc.

Aşezaţi cartofii de jur împrejur. Săraţi-i, piperaţi-i şi aşezaţi şi o crenguţă de cimbru. Lăsaţi-i la cuptor circa 30 de minute.

Intoarceţi cartofii o dată, aşezaţi şi res­tul piersicilor tăiate în felioare şi lăsaţi totul la cuptor încă 15 minute.

Scoateţi buzunăraşele din cuptor şi lăsaţi-le să se liniştească cea. 10 minute în folie de aluminiu. înainte de servire, tăiaţi friptura în felii rotunde şi serviţi-o alături de cartofi şi piersici.

Friptura cu cartofi, piersici si migdale

Friptura cu cartofi, piersici si migdale.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.