Friptura cu cartofi prajiti

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei de floarea soarelui, steakuri de carne de vita, amestec de salata, dressing, unt, patrunjel, usturoi si suc de lamaie.

Ingrediente:Friptura cu cartofi prajiti

  • 600 g cartofi de marine medie
  • ulei de floarea soarelui, pentru prajit
  • 2 steakuri de carne de vita de cate 200 g
  • 2 maine amestec de salata
  • dressing pentru preferinte, pentru servit

pentru unt:

  • 50 g unt moale
  • 1 mana mica frunze de patrunjel, tocate
  • 1 catel mic de usturoi, tocat
  • un pic de suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se  face mai întâi amestecul de unt: se pisează toate ingredientele laolaltă cu mult piper negru boabe, strivit. Se înfăşoară turta de unt în folie alimentară (se va răci mai repede cu cât este mai subţire) şi se pune în frigider sau în congelator, să se întărească. Se taie cartofii în felii subţiri, se clătesc sub jet de apă fierbinte, apoi se usucă pe un prosop de bucătărie.

Se pun feliile de cartof într-o tigaie adâncă (ar trebui să umple doar o treime din volumul tigăii) şi doar se acoperă cu ulei rece. Se pune tigaia pe aragaz la foc mediu, se aduce uleiul uşor la fierbere şi se amestecă feliile de cartof cu o lingură de lemn.

Se dă focul mai puternic (astfel încât uleiul să bolborosească) şi se prăjesc cartofii, amestecând din când în când, ca să nu se lipească, până devin crocanţi şi aurii – întreg procesul va dura 15-20 de minute. Se scot din tigaie cu o lingură găurită atunci când sunt gata, se întind pe o farfurie acoperită cu şervete de hârtie şi se pun deoparte.

Intre timp, se încinge o tigaie-grătar până scoate fum. Se condimentează fripturile cu sare şi piper şi se ung cu un pic de ulei – felul în care îţi găteşti friptura depinde de forma şi de grosimea în care ai tăiat-o.

Se ţine pe foc câte 2 minute pe fiecare parte o friptură groasă de 2cm ca să fie în sânge şi se mai adaugă 1 minut pentru fiecare nivel de gătit friptura. Chiar înainte de a lua friptura de pe grătar, se pune jumătate din amestecul de unt pe fiecare bucată. Se serveşte friptura cu cartofi prăjiţi, nişte amestec de salată şi un dressing picant.

Friptura cu cartofi prajiti

Friptura cu cartofi prajiti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.