Friptura cantoneza

Printeaza

O reţetă devenită emblematică pentru bucătăria cantoneză, char siu s-ar traduce literal „furculiţă friptă”.

Inainte de a găti carnea de porc, aceasta se asezonează cu miere sau zahăr, sos de soia $i amestecul chinezesc de cinci condimente: anason stelat, cuişoare, fenicul, scorţişoară şi ardei iute.

Potrivit metodelor moderne, carnea se frige într-un cuptor la temperatură medie, fiind întoarsă frecvent şi stropită cu o marinată. Zahărul se caramelizează şi intensifică dulceaţa naturală a cărnii.

Când este gata, carnea a păstrat în interior ceva din roşeaţa marinatei, căpătând o culoare foarte apetisantă.

Acest fel de mâncare simplu se serveşte fie singur, fie însoţit de o porţie considerabilă de orez aburind.

 

Friptura cantoneza

Friptura cantoneza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.