Friptura au poivre

Printeaza

Puţine sunt mâncărurile în care piperul joacă un rol atât de important. Cu această ocazie, ne vom permite să cheltuim ceva mai mulţi bani pe boabe de piper scumpe, verzi, albe şi roşii, datorită cărora gustul fripturii va fi mai complex, iar aspectul mai impresionant.

Boabele de piper se zdrobesc într-un mojar. Nu trebuie zdrobite prea fin, ci astfel încât să le simţim crocante în gură.

O bucată de carne de vită – orice bucată care poate fi prăjită, muşchiul fiind însă cea mai potrivită – este frecată cu piper, apoi friptă într-o tigaie încinsă. Astfel se formează o crustă pe carne, iar în tigaie rămâne o zeamă aromată din care se pregăteşte ulterior sosul.

Friptura de vită cu crustă de piper este unică prin faptul că în locul vinului roşu se utilizează prepararea sosului brandy sau coniac. Lichidul este îndoiţ cu supă de carne, îmbogăţit cu ierburi aromate şi apoi lăsat să scadă.

Rezultatul este un sos mătăsos, cu arome bogate, care completează iuţeala piperului şi gustul intens al cărnii de vită. După ce sosul a căpătat consistenta dorită, se înmoaie bucăţile de friptură în sos, apoi se aşazâ pe un platou şi se servesc cu restul de sos.

 

Friptura au poivre

Friptura au poivre

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.