Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pin

Printeaza

O reteta de frigarui de peste si sparanghel cu stafide din: peste spada, sparanghel, stafide, seminte de pin, usturoi, brandy, ulei extravirgin de masline, sare, piper, portocale, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pin

  • 600 g peşte-spadă tăiat felii subtiri
  • 350 g sparanghel
  • 50 g stafide
  • 40 g seminţe de pin
  • 2 rămurele de cimbrişor
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/4 pahar de brandy
  • 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

pentru vinegretă:

  • 2 portocale netratate
  • 2 linguri de oţet de vin roşu
  • 1/2 dl ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru, boabe

 

Mod de preparare:

Puneţi stafidele la înmuiat în jumătate din canti­tatea de brandy. Prăjiţi seminţele de pin într-c tigaie la foc iute, amestecând tot timpul. Lăsa- ţi-le să se răcească, tocaţi-le şi păstraţi-le deo­parte. Spălaţi şi curăţaţi sparanghelul, eli­minând partea lemnoasă, şi tăiaţi-l în două pe lungime, fără să zdrobiţi vârfurile. într-o tigaie termorezistentă, încingeţi trei linguri de ulei cu frunzele de cimbrişor şi cu usturoiul zdrobit.

Rumeniţi-le, adăugaţi sparanghelul şi lăsaţi-l să prindă gust 5 minute, amestecând. Puneţi şi stafidele stoarse, mai lăsaţi câteva minute pe foc, turnaţi coniacul rămas şi lăsaţi-l să se eva- pore la foc iute, apoi săraţi. Stingeţi focul şi scoateţi usturoiul şi cimbrişorul.

Aşezaţi sparanghelul pe feliile de peşte, rulaţi-le şi înfigeţi-le în frigărui de lemn (trei, patru bucăţi pe fiecare frigăruie). Puneţi-le într-o tavă tapetată cu unt, stropiţi cu sosul din tigaia în care aţi făcut sparanghelul şi cu două linguri de ulei, daţi sare şi piper. Băgaţi tava la cuptor să se facă la 200°C, timp de 8 minute.

Pregătiţi vinegretă: spălaţi şi ştergeţi portocale­le şi tăiaţi coaja uneia pătrăţele, stoarceţi-i sucul şi strecuraţi-l. Curaţaţi-o pe cealaltă de coajă, împărţiţi-o în felioare şi curăţaţi-le de pieliţa albă.

Preparaţi o emulsie din ulei, oţet şi sucul de portocală cu sare şi cu piper proaspăt măci­nat în care adăugaţi pătrăţelele, stropiţi frigăruile cu două linguri de vinegretă, ornaţi farfuria cu felioare de portocală şi serviţi-le cu restul de vinegretă adus separat.

Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pin

Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pin

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.