Frigarui din muschi de porc

Printeaza

Frigarui din muschi de porc din: carne de porc, ceapa, rosii, ardei, piper, sare, cimbru.

Ingrediente:Frigarui din muschi de porc

  • 1 kg carne de porc (de preferat muşchi)
  • 2 cepe
  • 2 roşii şi 2 ardei graşi (dacă este sezonul)
  • piper măcinat
  • sare
  • eventual: cimbru

 

Mod de preparare:

Se taie carnea perpendicular pe fibră în pătrate nu mai groase de 5-10 mm şi cu latura nu mai mare de 3-4 cm. Carnea poate fi folosită la prepararea frigăruilor imediat dujpă ce s-a sărat, sau după ce a fost ţinută câteva ore la marinat într-un sos.

Separat se taie ceapa în patru şi se desprind foile, ardeii sunt tăiaţi tcîl în bucăţele pâtrate de 2-3 cm latura. Roşiile se taie, se curăţă partea zemoasă cu seminţe, iar partea mai tare, cu coajă (pieliţă), se taie cam de dimensiunea bucăţilor de carne.

Se pregătesc apoi frigăruile, în care se înfig alternativ: o bucată de carne, o bucată de legumă. Se presară cu sare, piper şi eventual cimbru. Se pun pe grătar şi se rumenesc pe toate părţile pentru a se pătrunde bine.

Dacă se foloseşte carne mai slabă, fără grăsime, se pot adăuga şi 100-200 g de slanină tăiată în feliuţe subţiri (mult mai subţiri decât cele de carne), care se aşază pe frijgărui, lipite de bucăţile de carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.