Frigărui din carne macră si prune uscate

Printeaza

Frigărui din carne macră si prune uscate 

Ingrediente:Frigărui din carne macră si prune uscate

  • 12 prune uscate, fără sâmburi
  • 20 cl de vin alb
  • 1 file de porc (carne macră)
  • 4 cepe mijlocii
  • 12 felii de şuncă afumată
  • 8 frunze de dafin
  • 1 fir de ulei de măsline
  • plante aromatice de Provence

 

Mod de preparare:

Fierbeţi prunele la foc mic timp de 5 minute în vin alb. Stingeţi focul. Acoperiţi şi lăsaţi să se umfle timp de 10 minute. Tăiaţi carnea macră în 12 cubuleţe. Decojiţi ceapa şi tăiaţi fiecare bucată în patru.

Scurgeţi prunele. Infăşuraţi fiecare prună într-o felie de şuncă.

Faceţi frigăruile, alternând: frunză de dafin, cub de carne, ceapă, prună cu şuncă. Stropiţi cu un strop de ulei de măsline. Puneţi sare şi piper şi presăraţi ierburi de Provence după gust.

Puneţi pe grătar timp de 5 minute pe fiecare parte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.