Frigărui de vită cu legume
PrinteazaFrigărui de vită cu legume din: otet de vin, ulei, ceapa, sare, boabe de mustar, nucsoara, cuisoare, usturoi, sos tabasco, vrabioara de vita, zucchini, ardei gras, rosii cherry, ceapa rosie, ananas.
- 1/2 cana otet din vin
- 1/2 cana ulei
- 1 ceapa mica, tocata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita boabe de mustar, zdrobite putin
- 1/2 lingurita nucsoara rasa ori macinata
- 1/4 lingurita cuisoare zdrobite
- 1 catel mare de usturoi, bine zdrobit
- 1/2 lingurita sos Tabasco
- 800-900 g vrabioara de vita, fara os
- 1 zucchini subtire
- ardei gras de diferite culori
- rosii cherry
- 1-2 cepe rosii micute
- bucati de ananas (facultativ)
Mod de preparare:
Taiati carnea în cuburi de 2,5-3 cm. Combinaţi primele 9 ingrediente, amestecaţi-le cu carnea şi lăsaţi la marinat, în vas acoperit, timp de cca 24 ore. Scoateţi carnea şi păstraţi marinata. Alternaţi pe frigărui bucăţi de carne, rondele de zucchini, roşii, bucăţi de ceapă, ardei şi ananas. Plasaţi grătarul la cca 10 cm de jar.
Frigeţi 12-15 min, întorcând frigăruile pe toate părţile şi ungându-le cu marinată.
Frigărui de vită cu legume
Pofta buna!