Frigărui de tofu şi legume

Printeaza

O reteta de frigarui de tofu cu legume din: tofu, masline negre, dovlecel, ardei gras, ciuperci, usturoi, ulei de masline extravirgin, faina alba, ierburi tocate si boia iute.

Ingrediente:Frigărui de tofu şi legume

  • 400 g tofu
  • 100 g măsline negre fără sâmburi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras roşu
  • 16 ciuperci champignon potrivite
  • 1 căţel de usturoi
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură făină albă
  • 1 lingură ierburi tocate (pătrun­jel, rozmarin, cimbru, salvie şi oregano)
  • 1 vârf cutit de boia iute

 

Mod de preparare:

Taie tofu cuburi. Curăţă şi spală ciupercile champignon. Pune într-o cratiţă apă la fiert şi, când dă în clocot, desfă în ea făina, pune ciupercile şi fierbe-le circa 4 minute. Taie dovlecelul rondele groase de 0,5 cm şi opăreşte-le 2 minute în apă clocotită cu un praf de sare. Frige ardeiul la flacără, decojeşte-1 şi taie-1 cuburi.

Amestecă într-un castronel 4 linguri ulei de măsline, usturoiul zdrobit, un praf de sare, ierburile aromatice tocate şi boiaua. Toarnă acest amestec peste cuburile de tofu şi lasă-le 30 de minute să se marineze.

Toacă măslinele mărunt şi amestecă-le cu 2 linguri de ulei. Montează frigăruile pe beţişoare speciale, alternând ingredientele, apoi frige-le pe grătar 3-4 minute. Serveşte frigăruile fierbinţi, presărate cu măslinele tocate.

Frigărui de tofu şi legume

Frigărui de tofu şi legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.