Frigarui de sepie
PrinteazaFrigarui de sepie din: sepii, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper.
- 400 g sepii medii
- 150 g pesmet
- 1 legătură ierburi aromatice mixte (cimbru, pătrunjel, tarhon)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lămâie
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală şi curăţă bine sepiile, eliminând osul, ochiul, ciocul din mijlocul tentaculelor, sacul galben şi cel cu cerneală. Taie sepia bucăţi medii cu un cuţit bine ascuţit.
Toacă mărunt ierburile aromatice şi amestecă-le cu pesmetul, jumătate din cantitatea de ulei, sare şi piper, după gust. Frământă-le cu mâna. Infige sepiile în beţele pentru frigărui şi trece-le prin amestecul de ierburi şi pesmet.
Coace-le 8-10 minute în cuptorul preîncălzit la 190° C.
Serveşte frigăruile stropite cu zeamă de lămâie şi puţin ulei de măsline.
Pofta buna!