Frigarui de seara

Printeaza

Frigarui de seara din: piept de pui, usturoi, lamaie, ulei, orez, mazare, sare, bete de frigarui.

Ingrediente:Frigarui de seara

  • 2 piepţi de pui fără os
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • sucul de la 2 lămâi
  • 50 ml ulei
  • 200 g orez cu bobul lung
  • 150 g mazăre congelată
  • sare
  • beţe de frigărui

 

Mod de preparare:

Beţele de lemn se pun la înmuiat în apă călduţă care să le acopere în întregime.

Apoi, din ulei, suc de lămâie, usturoi şi sare se face o marinată. Carnea spălată şi tăiată cuburi se amestecă în pasta cu lămâie şi se lasă aşa, la rece, să se marineze, timp de aproximativ 30 de minute.

Orezul şi mazărea se pun la fiert în vase separate, mazărea se pune la fiert congelată, orezul se pune cu de două ori mai multă apă şi un praf de sare.

Se scurg beţele, se pune carnea pe ele şi se se frig pe grătarul încins, învârtindu-le, pentru o frigere uniformă.

La masă, orezul fiert şi mazărea scursă se amestecă şi se aduc pe platou cu frigăruile calde. Se servesc cu muştar sau alte sosuri preferate.

 

Frigarui de seara

Frigarui de seara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.