Frigarui de pui cu usturoi

Printeaza

Frigarui de pui cu usturoi

Ingrediente:

  • 4 piepturi de pui
  • 500 g sparanghel
  • 3 linguri de miere
  • 2 lingurite de mustar dulce
  • 1 lingurita de coaja de portocala rasa
  • 1 lamaie
  • Boia iute
  • 3 catei de usturoi
  • Sare, piper, ulei de masline
  • Maioneza, pasta de hrean, marar

Mod de preparare:

Se dezoseaza piepturile de pui si se taie in cuburi. Se pun intr-un castron impreuna cu un praf de booia iute, sare, piper si mustar. Se adauga mierea, coaja de portocala, o lingura de suc de lamaie, 2 linguri de ulei de masline si 2 catei de usturoi pisat.

Se amesteca bine, se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece 30 de minute. Se infig cuburile de carne pe bete de frigarui din lemn, se aseaza pe gratar si se frig.

Se fierbe sparanghelul, apoi se taie in bucati. Se amesteca bine cu restul de usturoi pisat, sarea, piperul si putin ulei. Se prajeste cateva minute si se serveste alaturi de frigaruile calde. Se pot servi cu pasta de hrean sau maioneza amestecata cu usturoi si marar tocat impreuna cu un pahar de Zestrea Muscat Ottonel.

1 comentariu

  1. N-am mai mancat de mult frigarui de pui. O sa incerc sa fac si eu reteta asta, mi se pare interesanta combinatia cu miere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.