Frigarui de pui cu morcovi si busuioc

Printeaza

Frigarui de pui cu morcovi si busuioc din: carne de pui, miere, sos de soia, ulei de susan, ardei iute, broccoli, telina, ghimbir, usturoi, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, busuioc, morcovi, scortisoara, ceapa rosie.

Ingrediente:Frigarui_de_pui_cu_morcovi_si_busuioc

  • 600 g carne de pui
  • 50 g miere
  • 100 ml sos de soia
  • 50 ml ulei de susan
  • un ardei iute
  • 500 g broccoli
  • 400 g telina
  • 10 g ghimbir
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • morcovi
  • scortisoara
  • ceapa rosie

 

Mod de preparare:

Carnea de pui se spală, se taie cuburi şi se pun într-un bol. Se toarnă deasupra mierea, sosul de soia, uleiul de susan şi se presară ardeiul iute tăiat rondele. Se adaugă ghimbirul ras, usturoiul feliat sau pisat, sare, piper şi busuioc după gust. Se amestecă totul, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum două ore, amestecându-se din când în când.

Se udă cu apă rece beţe de frigărui din lemn, se introduc cuburile de pui, apoi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii. Ţelina curăţată de coajă şi broccoli se fierb separat în apă cu sare, se scot într-un bol, iar ţelina se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari.

Se scurge de apă, se amestecă bine cu sare, piper şi ulei şi se pune în farfurii. Se aşază alături broccoli şi frigăruile de came, se presară cu busuioc tocat şi se servesc imediat. Se servesc ca atare, cu morcovi gratinati si scortisoara sau cu sos de ceapa rosie.

Frigarui de pui cu morcovi si busuioc

Frigarui_de_pui_cu_morcovi_si_busuioc
Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.