Frigarui de pui cu mix de condimente

Printeaza

Frigarui de pui cu mix de condimente din: piept de pui, vinete, seminte de chimion, chimion, miere, ulei de masline, lamaie, seminte de susan, boabe de coriandru, fistic, boia de ardei, piper negru.

 

Ingrediente: Frigarui_de_pui_cu_mix_de_condimente

  • 6 bucati piept de pui, taiate fasii lungi si subtiri
  • 2 vinete mari, taiate cuburi

Ingrediente pentru marinada:

  • 3 linguri seminte de chimion
  • 1 lingura de chimion macinat
  • 6 linguri de miere, 4 lingurite se folosesc la marinada, 2 pentru stropirea carnii
  • 2 linguri ulei de masline
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie

Ingrediente mix de condimente pentru servire:

  • 2 linguri seminte de susan
  • cate 2 lingurite seminte de chimion si boabe de coriandru
  • 50g de fistic decojit
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de piper negru zdrobit

Mod de preparare:

Inmoaie frigarile de lemn in apa calda timp de 20 de minute.

Intre timp, amesteca ingredientele pentru marinada cu sare si piper intr-un bol mare, apoi transfera jumatate din marinada intr-un alt bol.

Pune fasiile de carne intr-unul din castroane si bucatile de vinete in celalalt.

Lasa-le la marinat in frigider cel putin 20 de minute sau cel mult 24 de ore.

Pentru a prepara amestecul de condimente, prajeste uscat semintele de susan, chimion si coriandru intr-o tigaie, pana cand incep sa-si elibereze aromele.

Intre timp, pune fisticul in robotul de bucatarie si macina-l pana cand este fin tocat, dar nu foarte marunt, apoi transfera-l intr-un bol.

Pune in robot semintele prajite si macina-le pana cand sunt maruntite bine, apoi adauga-le in bolul cu fistic, impreuna cu boiaua de ardei, piperul negru si un varf generos de sare. Amesteca ingredientele si lasa bolul deoparte.

Incinge cuptorul la 220°C. Aranjeaza vinetele pe frigari, cate 4-5 bucati pe fiecare, apoi aliniaza frigaruile in 2 tavi tapetate cu hartie de copt.

Da-le la cuptor 20 de minute, pana cand vinetele se inmoaie, intorcand frigaruile pe partea cealalta si inversand tavile intre ele la jumatatea timpului de coacere.

Intre timp, incinge o tigaie-grill sau una obisnuita la foc mediu spre mare.

Aranjeaza bucatile de pui pe restul de frigari. Gateste frigaruile in transe in tigaia incinsa, intorcandu-le periodic pentru a impiedica mierea sa se arda.

Pe masura ce carnea prinde culoare, fara sa se patrunda complet, transfera frigaruile intr-o tava.

Cand ai ajuns la ultimele, stropeste-le pe toate, inclusiv pe cele de vinete, cu mierea ramasa.

Pune frigaruile de pui la cuptor, alaturi de cele de vinete si lasa-le inca 5-10 minute. Serveste frigaruile cu mixul de condimente.

Frigarui de pui cu mix de condimente

Frigarui_de_pui_cu_mix_de_condimente

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.