Frigarui de pui cu garnitura de orez cu mazare

Printeaza

Frigarui de pui cu garnitura de orez cu mazare din: piept de pui, usturoi, sare, piper alb, orez, mazare, unt de arahide, ulei de masline, miere.

Ingrediente:Figarui_de_pui_cu_garnitura_de_orez_cu_mazare

  • 500 g piept de pui
  • 5-6 căţei de usturoi
  • sare
  • piper alb măcinat

Pentru garnitură

  • 300 g orez cu bobul lung
  • 150 g mazăre fiartă
  • 150 g unt de arahide
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 1 lingura miere

 

Mod de preparare:

Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se taie cubuleţe, se condimentează cu sare şi piper şi se freacă cu usturoiul pisat şi o linguriţă de miere. Se lasă câteva minute la frigider să se macereze.  Separat, se alege orezul şi se pune să fiarbă în apa clocotită cu sarea şi uleiul de măsline.

Se lasă să se lege şi apoi se acoperă cu un capac. Orezul se amestecă cu mazărea fiartă şi, dacă mai este nevoie, se condimentează cu sare şi piper alb. Se ung beţele de frigărui cu unt de arahide şi se înfig bucăţile de pui.

Se pun pe grătarul încins şi se lasă să se rumenească. Untul de arahide şi mierea le vor da un gust special şi crocant. Frigăruile de pui se servesc cu untul de arahide şi cu garnitura de orez cu mazăre. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel verde.

Frigarui de pui cu garnitura de orez cu mazare

Figarui_de_pui_cu_garnitura_de_orez_cu_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.