Frigarui de porc marinate

Printeaza

Frigarui de porc marinate din: carne de porc, seminte de coriandru, chimen, seminte de fenicul, boia dulce cu aroma de fum, usturoi, sare, sofran, oregano, foaie de dafin, otet de vin rosu, ulei de masline.

Ingrediente:Frigarui de porc marinate

  • 500 g carne de porc (preferabil muschi file) sau miel

marinata:

  • 1/2 lingurita seminte de coriandru, macinate mare
  • 1/2 lingurita chimen bine zdrobit
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul zdrobite
  • 1-2 lingurite boia dulce cu aroma de fum (pimenton)
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 varf de cutit de sofran, infuzat cu 2 linguri de apa clocotita
  • 1 lingura oregano proaspat, tocat (sau 1 lingurita oregano uscat)
  • 1 foaie de dafin, maruntita
  • 2 lingurite otet din vin rosu
  • 2 lingurita ulei de masline

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în cuburi cu latura de 2,5-3 cm; aplatizaţi-le uşor cu palma. Zdrobiţi usturoiul şi frecaţi-1 cu sarea. Puneţi carnea într-un castron, puneţi peste ea toate ingredientele, în afară de ulei, şi amestecaţi foarte bine. Adăugaţi apoi şi uleiul, amestecaţi din nou, acoperiţi cu folie de plastic şi lăsaţi în frigider 2-12 ore.

Pregătiţi jarul. Inşiraţi carnea pe patru frigărui (dacă sunt din lemn, înmuiaţi-le bine în apă). Frigeţi-le cam 5-6 min pe fiecare parte. Carnea de porc trebuie să fie bine pătrunsă, cea de miel poate rămâne puţin roz în mijloc.

Pudraţi cu sare şi piper, serviţi imediat, cu diverse salate, eventual cu pătrunjel sau coriandru tocat pe deasupra.

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Cam multe condimente pentru frigaruile de porc

  2. Bianca Varlan

    Lasa ca asa ies mai gustoase frigaruile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.