Frigarui de peste cu ardei capia

Printeaza

Frigarui de peste cu ardei capia din: file de peste, sos de soia, lamaie, praz, ceapa, ardei, piper.

Ingrediente:Frigarui de peste cu ardei capia

  • 3 fileuri de cod sau merluciu
  • 1-2 linguri cu sos de soia
  • 1-2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 1 praz
  • piper în patru culori
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute roşu
  • pătrunjel
  • mărar
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Taie fileurile în cuburi potrivite şi pune-le într-un castron. Macină piper deasupra, toarnă zeama de lămâie şi sosul de soia şi lasă la rece, acoperit, o oră.

După ce a stat la marinat, scurge-l şi înşiră peştele pe beţele de frigăruie (ţinute în prealabil în apă) şi felii de praz. Pune frigaruile pe un grătar încins, uns cu puţin ulei. Lasă 2-3 minute pe fiecare parte şi întoarce cu grijă.

Dacă se prinde de grătar, dezlipeşte uşor cu o paletă. Pentru garnitură, feliază legumele cât mai subţire şi stropeşte-le cu suc de lămâie proaspăt stors.

Pune garnitura pe un platou şi aşază deasupra frîgăruile fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.