Frigarui de miel cu rozmarin

Printeaza

Frigarui de miel cu rozmarin din: pulpa de mie, ceapa, dovlecel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei, vin.

Ingrediente:Frigarui de miel cu rozmarin

  • 1 kg pulpă de miel
  • 8 fire rozmarin verde
  • 1 ceapă
  • 1 dovlecel mic
  • piper negru
  • sare

Pentru marinadă:

  • 1 ceapă mică
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1 linguriţă boabe de coriandru
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 cană vin roşu

 

Mod de preparare:

Taie ceapa în opt şi usturoiul feliuţe subţiri. Pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron mare. Taie carnea în cuburi mari. Omogenizează marinada, apoi pune în ea carnea şi acoperă. Adaugă un fir de rozmarin.

Lasă carnea la marinat cel puţin 12 ore.

Incinge cuptorul/pregăteşte grătarul, iar între timp prepară frigăruile: înfige pe fiecare ţepuşă bucăţi de carne alternând cu rondele de ceapă şi dovlecel.

Aşază frigăruile pe grătarul cuptorului, la foc iute, şi pune o tavă cu apă dedesubt. Lasă 10 minute, apoi întorce şi mai ţine-le 10 minute.

Serveşte cu fire de rozmarin alături şi sos iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.